Behandelingen

Onze therapeuten zijn allen hoog opgeleid en werken nauwgezet samen om u de best mogelijke therapie te kunnen aanbieden in onze multidisciplinaire praktijk.

Samen bekijken we welke therapie bij u het beste past om van uw pijnklachten af te geraken en uw algemene gezondheid te verbeteren.

Afwezigheid Julie & Justine

Tijdens de paasvakantie zijn Julie en Justine op stage in China. Ze zijn gedurende de volledige paasvakantie niet bereikbaar. Je kan wel steeds online inboeken.

We zien er alvast naar uit om jullie na de paasvakantie met extra veel opgedane kennis te behandelen.

Julie en Justine

Osteopathie_main

Osteopathie

Osteopathie is een zachte behandeling waar gekeken wordt naar de oorzaak van een klacht. De populariteit van osteopathie is de laatste jaren enorm gestegen.

Structurele klachten: rug- en nekklachten, ontstekingen, hoofdpijn

Orgaanklachten: verteringsproblemen en buikpijn, menstruatiepijn, longproblemen, prostaatklachten 

En andere klachten: stress, slapeloosheid, druk op de borst, vermoeidheid…

Je kan ons steeds contacteren om te informeren of osteopathie de geschikte manier is om je te ondersteunen of te helpen.

Babykinder_Osteopathie_main

Baby & kinder osteopathie

Je voelt snel aan dat je baby of kind niet in balans is. Bij baby’s vertaalt zich dat in huilbuien, krampjes, reflux, onrustig zijn, overstrekken…  Bij kinderen zien we vaker een slecht slaappatroon, sneller geïrriteerd zijn, niet meer willen eten, buikpijn, stoelgangproblemen, … Soms hebben kinderen ook structurele klachten zoals hoofd-, nek- of rugpijn.

Baby’s en kinderen reageren vaak zeer goed op de combinatie osteopathie en kinesiologie. We gaan op zoek naar de oorzaak van hun klachten. Op structureel niveau kan het zijn dat ze een blokkade hebben van de nek of het bekken of dat er een vervorming van de schedel aanwezig is. Op biochemisch niveau bekijken we of de (fles)voeding geschikt is voor hen. Soms zijn hier ook kleine aanpassingen nodig. Op emotioneel-energetisch niveau bekijken we of de vitaliteit en de kracht van de baby of het kind in orde is. Dit kan met zachte technieken behandeld en verbeterd worden.

Vanaf het moment dat je als ouder het idee hebt dat je kind zich niet goed voelt, is dat een indicatie voor osteopathie of kinesiologie.

Je kan ons steeds contacteren om te informeren of osteopathie een geschikte behandeling is voor je baby of kindje.

Kinesitherapie_main

Kinesitherapie

Je kan bij ons terecht voor kinesitherapie, dry needling, perinatale kinesitherapie en bekkenbodemkinesitherapie.  Voor algemene kinesitherapie kan je terecht bij Justine en Maxime.

Maxime is gespecialiseerd in perinatale kinesitherapie die zich richt op problematiek tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Ook om je voor te bereiden op de bevalling en terug fit te geraken nadien kan je bij ons terecht.
Wil je iemand of jezelf verwennen met een zwangerschapsmassage? Dit kan bij Maxime.

Maxime is ook gespecialiseerd in bekkenbodemproblematiek, zowel bij mannen als bij vrouwen. Dit kan zowel over urinaire, stoelgang, gyneacologische of sexuele problematiek gaan.

Je kan ons steeds contacteren om te informeren of kinesitherapie de geschikte manier is om je te ondersteunen of te helpen.

Kinesiologie_main

Kinesiologie

Wij combineren de osteopathie en fasciatherapie met kinesiologie. Via deze methodes kunnen we snel en effectief bekijken op welk vlak iemand geblokkeerd zit. Dit kan op structureel vlak zijn. De meest bekende blokkades zijn deze van de wervelkolom of het bekken.

Het kan ook zijn dat iemand op biochemisch vlak geblokkeerd zit. Dit wil zeggen dat er een onevenwicht is in het stofwisselingsproces dat vaak met enkele voedingsaanpassingen kan verholpen worden. We bekijken waar je intolleranties zijn.

Het kan ook zijn dat je energie te laag staat, je snel moe en futloos bent. Ook bekijken we het emotionele niveau. Met gesprekstherapie en bepaalde technieken gaan we meer balans brengen.

Ook voor sporters is dit een manier om hun lichaam krachtiger te maken of preventief te werken aan hun vitaliteit.

De osteopathie en de kinesiologie laat zich fantastisch combineren om het beste resultaat te behalen naar gezondheid en vitaliteit. Via de osteopathie, de voedingscorrectie en emotionele ondersteuning trachten we de persoon terug helemaal in balans te brengen.

Je kan ons steeds contacteren om te informeren of kinesiologie een geschikte methode is om je te ondersteunen.

Fasciatherapie_main

Fasciatherapie

Fascia is bindweefsel dat een invloed heeft op spierspanning en bewegingspatronen. Samen met nog andere systemen in ons lichaam beïnvloedt het de bloedcirculatie, hormoonhuishouding, stress-systeem, humeur en gedrag.

Een behandeling met fasciatherapie kan bestaan uit manuele behandeling, bewegingstherapie en eventueel een gesprek.
Voor de manuele kant gebruiken we de Bowen-techniek die een zeer zachte en effectieve methode is, die kan ingezet worden voor zowel chronische als acute aandoeningen. Het doel is balans te creëren op fysiek en emotioneel vlak door te werken op het parasympathisch zenuwstelsel (de hersteller in ons lichaam).

Er kunnen ook oefeningen gegeven worden die je thuis kan doen om je bewegingsvrijheid te vergroten.

Bijkomend trachten we via inzichten het zelfregulerend systeem aan te spreken om sneller te herstellen.

Je kan ons steeds contacteren om te informeren of fasciatherapie een geschikte methode is om je te ondersteunen.

Acupunctuur_main

Acupunctuur

Acupunctuur is een oosterse behandelmethode om het lichaam te herstellen van pijn en onevenwicht.
Het werkt zowel voor structurele klachten (onstekingen zoals tennis elleboog, knieklachten, schouderklachten, rug- en nekpijn, migraine en hoofdpijn, …)

Het heeft ook krachtige effecten naar fertiliteit en hormonale dysbalans (pms, menopauzale klachten), slaapproblemen, emotionele dysbalans,…

Acupunctuur heeft ook een positieve invloed om preventief te werken aan je lichaam. Je energie verbetert, spijsverteringsklachten verminderen en je slaapt beter.

Ook op mentaal vlak kan het een enorme boost geven zodat je meer stressbestendig bent en je emotioneel meer in balans voelt.

Je kan ons steeds contacteren om te informeren of acupunctuur een geschikte methode is om je te ondersteunen.

Cosmetische_Acupunctuur_main

Cosmetische Acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een natuurlijke manier om je huid te verjongen, van binnenuit.

Cosmetische acupunctuur focust op het gezicht om huidverjonging te stimuleren, het verbetert bloed en energie circulatie van de huid en vervaagt rimpels.

Deze methode transformeert op natuurlijke wijze de structuur van de huid en stimuleert de wond-heling respons die wordt veroorzaakt door het gebruik van de kleine acupunctuurnaaldjes. Dit produceert collageen en resulteert in een zichtbaar stralende, gezonde en jongere huid.

Je kan ons steeds contacteren om te informeren of cosmetische acupunctuur een geschikte methode is om je te ondersteunen.

Afspraak Cosmetische Acupunctuur

Contacteer ons voor een behandeling op 0486 12 73 09.

Door deze website te gebruiken aanvaardt u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid.